Results of scientific research

Robotization of milking of cows in practice
Stanisław Winnicki Paulina Mielcarek Jerzy Lech Jugowar
4-14
Production and economic effects of ecological farms involved in the production of beef livestock
Anna Szumiec Anna Borecka Elżbieta Sowula-Skrzyńska
15-23
Identification of genetic variants at TBX3 locus associated with primitive coat colour traits in purebred Arabian horses
Łucja Dulak Monika Stefaniuk-Szmukier Katarzyna Ropka-Molik Barbara Kij Monika Bugno-Poniewierska
24-28
Analysis of frequent incidence of laminitis in Polish Koniks
Iwona Tomczyk-Wrona Daniel Cieśla
29-36
Improvement of pig fattening and slaughter traits through selection of sires with high breeding value, tested according to different selection
Piotr Polok Grzegorz Żak Aurelia Mucha Jakub Borkowski Jakub Lasek
37-43
Quality assessment of pork, beef and wild boar tongues
Bartosz Kaczkan Iwona Chwastowska-Siwiecka
44-51
Productivity and hatchability trends in A-33 Rhode Island White hens over five generations
Jolanta Calik
52-57
Comparison of physicochemical and sensory properties of breast muscles of capons from different breeds
Iwona Bałdyga Iwona Chwastowska-Siwiecka
58-66
Nutritive value of basic carcass components of Cornu aspersum and Helix pomatia edible snails
Maciej Ligaszewski Przemysław Pol
67-79
Selected factors affecting the work discomfort of therapy dogs
Angelika Magiera Czesław Klocek Weronika Penar
80-87

Review articles

History as the basis for current activities aimed at farm animal genetic resources conservation in Poland
Jędrzej Krupiński Iwona Tomczyk-Wrona Agnieszka Chełmińska
88-97
Activities aimed at conservation of animals in interwar Poland
Marta Jarosz
98-101
Probiotics in farm animal nutrition
Barbara Niwińska Iwona Furgał-Dierżuk Jarosław Wieczorek
102-111
Heat stress in cows and possibilities to improve microclimate conditions in barns (part II)
Andrzej Kaczor
112-119
Use of Iberian pigs for production of Iberian ham (jamón ibérico)
Joanna Kosmatko Andrzej Węglarz Ryszard Tuz
120-131
Production technology and nutritive value of Iberian ham (jamón ibérico)
Joanna Kosmatko Andrzej Węglarz
132-140
Chestnut ham (jamón de castaña) – a quality regional product from Valle del Genal
Wojciech Krawczyk Jędrzej Krupiński Piotr Moskała Paweł Radomski
141-150
Traditional pastoral farming using the example of Jurgowskie Hale near Dursztyn
Aldona Kawęcka Iwona Radkowska Adam Radkowski
151-158
Dynamics of breeding native breeds of sheep in the years 2008–2016
Jacek Sikora Aldona Kawęcka Marta Pasternak Michał Puchała
159-165
Breeding of fur-bearing carnivores – directions of change
Małgorzata Piórkowska
166-177
Production, chemical composition and nutritive value of oat grain fed to fattening geese
Eugeniusz Kłopotek Franciszek Brzóska
178-187
Long-crowing and long-tailed chickens – characteristics of the breeds
Marcin Różewicz Karol Kaszperuk
188-199
Meat use of pigeons
Karol Kaszperuk Marcin Różewicz
200-210
Breeding aviary pheasants – passion or source of income?
Dariusz Gugała Marian Flis
211-216
Colour vision in chickens
Eugeniusz Herbut Zbigniew Dobrzański
217-220

Informative studies

48. Międzynarodowa Konferencja Biometryczna. VI Polsko-Portugalskie Warsztaty z Biometrii (Szamotuły, 9–13 września 2018 r.)
Lidia Lewko
221-223
Udział Stacji Zasobów Genetycznych Drobiu Wodnego w Dworzyskach w KDN 2018
Lidia Lewko Ewa Gornowicz
224-225
XVIII Pożegnanie Wakacji w Rudawce Rymanowskiej (Rudawka Rymanowska, 24–26 sierpnia 2018)
Jan Trela Andrzej Kruk Aleksander Miejski Edgar Beneš Władysław Brejta Bartosz Szymik
226-234, 242
XVIII Pożegnanie Wakacji w Rudawce Rymanowskiej – Regionalny Czempionat Koni Rasy Huculskiej (Rudawka Rymanowska, 24–26 sierpnia 2018)
Iwona Tomczyk-Wrona
235-238
XVIII Pożegnanie Wakacji w Rudawce Rymanowskiej – Krajowa Wystawa Ras Rodzimych w Rudawce Rymanowskiej (Rudawka Rymanowska, 24–26 sierpnia 2018)
Agnieszka Chełmińska Paweł Radomski Piotr Moskała
239-241, 243